DEMONSTRACIJA AGROMETAL 2016

Zadnjo nedeljo v maju, 29.5.2016, je podjetje Agrometal iz Ljubljane ob svoji 25. letnici delovanja organiziralo veliko demonstracijo kmetijskih strojev.
Na demonstraciji, ki se je odvijala v kraju Dolge Njive pri Lučinah (med Gorenjo vasjo in Horjulom) so predstavili kmetijske stroje tako za poljedelstvo (košnja in spravilo trave), kot tudi za gozdarstvo.
Med drugim so predstavili traktorje Case IH (od 65 do 165 KM), ki jih zastopajo za področje celotne Slovenije, balirke in ovijalke Mascar, traktorske in samohodne gorske kosilnice BCS, tračne obračalnike Molon, pajke in zgrabljalnike Frandent, samohodne mulčerje Berta, nakladalce za les Icarbazzoli in nemške sekalce za les Jensen.

Kljub za ta dan napovednim nevihtam pa je bilo vreme na srečo naklonjeno organizatorju in skoraj 3000 obiskovalcev, ki so si prišli prireditev ogledat iz vse Slovenije, je imelo priložnost videti delovanje vseh teh strojev v živo, ob koncu pa so sledile še testne vožnje s traktorji.
Kot pravijo v podjetju Agrometal, so s to demonstracijo želeli priti do ljudi, v njihovo sredo in jih prikazati delovanje strojev ne samo na ravnem, ampak tudi v bolj zahtevnem, hribovitem terenu, kjer kmetovanje nemalokrat zahteva posebne, terenu prilagojene stroje.

Na demonstracijo so se v podjetju Agrometal pripravljali dolgo časa, vloženega je bilo veliko truda, vendar tako velik obisk demonstracije in zadovoljstvo ob pogledu na uspešno izpeljan projekt daje potrditev, da hodijo v podjetju po pravi poti naprej.
Več o demonstraciji si lahko preberete in ogledate tudi na naši Facebook strani.

Demonstracija Agrometal 2016